søndag den 16. november 2014

Efterår

Efteråret er nu dukket op. Jeg kan nu få mig til at gøre haven vinterklar. Men først nu.
Mens jeg var derude, kunne jeg ikke lade være med at hygge med lys og lygter.


"Astrid Lindgren" blomstrer stadig.


Mit dejlige selvgjorte plantehjørne er fyldt med tomme potter og en legesyg hund.


Jeg er virkelig glad for dette hjørne. Det ville se pænere ud med fade og vandkander med toppen opad, men vi har mistet mange, som frosten ødelagde....


Jeg skal have flyttet min "Constance Spry", så nu er hullet klar. Jeg skal bare have købt nyt jord så flytning bliver optimal.


Stauder i krukker og Hortensia er sat under halvtag, så de kan tørre ud inden frosten kommer og ødelægger planter og krukker.Mine Klokkeranker blomstrer stadig.Georginerne er gravet op og spulet rene for jord. Sikke megen glæde de har bragt i år!


Det var egentlig planen at jeg skulle skrubbe mit drivhus ned idag. Men sådan blev det så ikke. Det er meget fugtigt efter al for megen regn og højt grundvand. Mange ting derinde er fyldt med skimmel. Det skal vaskes ned og luftes godt igennem. Jeg skal have juleværksted derude i uge 48, så jeg må hellere komme igang snart!


Da lyset svandt stoppede jeg oprydningen og gik ind. Her et view fra 1. Salen.


En produktiv dag!Hilsen
Skipper
12 kommentarer:

 1. Du har godt nok haft travlt i haven, hvor ser det hyggeligt ud med lys i alle lygterne. Nu har du da fortjent en god kop kaffe.
  Dit drivhus er altså noget af det fineste jeg har set. Rigtig dejlig aften til dig :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Linda.
   ja, jeg var også lidt mørbanket af at slæbe i mine krukker. Men de må hellere få mulighed for at tørre ud inden frosten sprænger dem....
   Tak for din ros til vores "Drive-hus". Det nyder vi at sidde i når vejret ikke er til at nyde i haven.
   God weekend.
   Lotte

   Slet
 2. Hej Fru Skipper.Dejligt at høre fra dig igen.Og fint potteskur du har..........er også rigtig glad for mit.
  Her er alle mine krukker kommet i mit drivhus...........så godt at jeg har min udestue.
  Jeg købte også en Constance Spry i foråret.Den har stået i en krukke ............men fik ingen blomster i år.
  Men nu har jeg sat den i jorden med et flot stativ over.
  Jeg har vist det d.5/10 hvis du har lyst til at se det..
  Lyder hyggeligt med juleværksted i drivhuset.
  Rigtig god aften Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette.
   Du er altid sød til at holde øje med mine små pip. Tak for det. Jeg har så travlt med alt muligt andet og bloggene får jeg ikke set til. Ungerne havde overtaget min bærbare. Og jeg synes Ipad'en er dum til blogging. Nu har jeg været nødt til at købe en ny bærbar, da den anden gik i stykker. Jeg har sagt til børnene, at det er min..... Håber jeg så kan være heldig at få lidt nettid....
   Jeg har været inde at se til dig på din blog, men det var på Ipad, så derfor ingen kommentar. Men jeg kigger snart ind igen fra min nye bærbare.
   God weekend.
   Lotte

   Slet
 3. Efteråret er ikke kun over os, vinteren lurer jo lige om hjørnet, selvom det overhovedet ikke kan ses på dine hyggelige billeder. Dit drivhus bliver så lækkert, når først du har fået bugt med skimmel og deslige.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie.
   Tak.
   Ja, nu lurer vinteren. Jeg vil åbne juleværksted i "Drive-huset" mandag, så vi er godt igang med at tørre det igennem. Derefter må jeg igang med den brune sæbe!
   God weekend.
   Lotte

   Slet
 4. Dejligt med et indlæg fra dig på denne årstid, det tyder på, at du har det godt. Det ser godt ud i din have endnu, men i dag har det været koldt, så vi må nok indstille os på, at vinteren er nær.
  Flotte klokkeranker - min Astrid Lindgren blomstrer også endnu.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth.
   Tak.
   Ja, jeg ved du holder øje med mig, da du jo har kære der som jeg påvirkes af lyset(eller mangel på samme).
   Jeg holder stadig hovedet oven vande og mere til. Det har jeg gjort siden jeg fik hjælp hos en kinesiolog. Hun fik mine stresshormoner ned fra et alt for højt niveau. Tror det lå der hele året, men at jeg ikke kunne holde mig oppe når lyset svandt. Jeg fik hjælp fra en kostterapeut, der sagde, jeg ikke fik glæde af lysterapi, hvis mit B-vitaminniveau var for lavt. Så nu tager jeg gode beslutninger for ikke at blive stresset, tager flere forskellige kosttilskud og sidder ved terapilampe hver morgen. Jeg glæder mig til en uges fri, hvor jeg kan hygge om familien og få hus og have i julestemning!
   Skriv en privat besked til mig på facebook, hvis du vil vide mere, så du kan hjælpe dine kære....
   God weekend.
   Lotte

   Slet
 5. Det er helt vildt at vi har kunnet vente så længe med vinterklargøringen. Men SÅ dejligt at få det gjort og lidt lys og stemning er bare prikken over i'et. :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Fru Friis.
   Ja, men man bliver bagefter når man har svært ved at fatte at det er på tærsklen til venter. Jeg har endnu ikke nået at vaske "Drive-huset" ned. Men det skal gøres! Ugen har bare været så mørk, at der ikke er tid efter job. Hele denne weekend skal jeg servicere et hold kommende konfirmander, så det er godt jeg har en uges afspadsering i den kommende uge!
   God weekend.
   Lotte

   Slet
 6. Hvilket skønt view over din have og underskønne orangeri, ja der er altid nok at lave i haven og i år nyder vi jo haven ekstraordinært :-), kh Margit

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Margit.
   Tak, ja lige nu er jeg glad for, at haven ikke er større for jeg er hulens meget bagefter...
   Men mon ikke jeg når det hele....?
   God weekend.
   Lotte

   Slet