torsdag den 12. juli 2012

"Lyserød" valmue og svampeangreb

Se min "lyserøde" valmue. Købte frø i Jem&fix med lyserøde dobbelte valmuer og her er, hvad der kom ud af det....


Georgine fra Claus Dalbys "Den mørkerøde have"

Chokoladeblomst fra Claus Dalbys "Den mørkerøde have"

Lilje fra Claus Dalbys "Den mørkerøde have"

Så jeg skal have manden til at hjælpe mig med at flytte karret her ned til de andre.
Synes de kunne klæde hinanden flot!


Nede på terassen sker der også ændringer...

Vi har en Kaprifolium Japonica, der dækker af og giver hule-stemning.

Fra haven kan man slet ikke se terassen, men.....

....den visner indefra...

....bladene har et gråligt skær.
Jeg gik igang med at klippe den helt ned og inde på stammen var der ligesom små hvide dutter. De lignede en eller anden form for svamp.

Nu er den nede og jeg krydser fingre for, at det nye løv er sundt.
Ellers må jeg igang med spaden.


ØV!

17 kommentarer:

 1. Smukke mørke blomster og selvfølgelig skal valmuerne da flytte sammen med dem :-)

  Øv hvor træls med kaprifolien. Jeg krydser fingre for, at det nye løv er friskt så I kan få dække af ind til terrassen igen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Susanne; Tak, men jeg tror regnen har taget kronbladene endnu inden de er flyttet....
   Håber kaprifolien kommer rask igen!

   Slet
 2. Flotte blomster fra det mørkerøde bed, jeg har et magen til men det er langt bagefter dit og ikke alle planter bliver til noget, øv....
  Æv med den kaprifolie, men jeg håber da at den kommer igen og bliver flot...

  SvarSlet
  Svar
  1. Susanne; Jeg snød lidt med de mørkerøde blomster, for de fik en lang start i drivhuset, så jeg tror der nok skal blive noget af dine senere....
   Kaprifolien får en ny chance næste år og ellers må den graves op(så er der plads til en ny Clematis...

   Slet
 3. Meget flotte mørke blomster :-))

  Krydser fingre for kaprifolien.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ina; Ja, ham Claus Dalby kan det med at kombinere smukke ting!

   Slet
 4. Hej. Jeg synes også, at det er meget flotte mørkerøde farver. Håber du får bugt med svampeangrebet, mon ikke det skyldes al den regn, hvis bare vi kunne få en uge med sol, det tror jeg ville være godt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Birgitte; Ja, de er smukke. Det var manden og Ida der købte Den mørkerøde have så de må have lidt af æren. Jeg tror du har ret med regnen. Så det ville bare fortsætte. Nu er alle bladene kørt til forbrænding, så håber jeg ikke det er noget der smitter til mine Clematis!

   Slet
 5. Ja de er smukke de mørkerøde! Jeg er sikker på, at det vil hjælpe, at klippe den ned. Min blomstrer lige nu og hmmm, hvor det dufter dejligt! Håber du får bugt med svampen!

  SvarSlet
  Svar
  1. Bente; Jeg tror det hjælper med en foryngelseskur ellers får jeg en ny af min far. Men det er jo ikke til at vide om svampen ligger i dvale i jorden. Vi får at se....

   Slet
 6. Jeg er ret vild med de mørke farver Syntes du var lidt heldig med valmuerne ;-) så passer du til det andet!
  Jeg går selv og hiver de lyserøde op i haven. Dem vil jeg ikke have! De valmuer jeg snakker om er dog også en tand skrappere i farven end dem du viser på pakken. - Jeg håber din svampeangrebet plante overlever!
  Rigtig god weekend
  Gro

  SvarSlet
  Svar
  1. Gro; Ja, det er med at få rykket dem op, man ikke ønsker, for de sår sig villigt. Jeg prøver også at undgå pink, men den sniger sig ind alle vegne og så nænner jeg ikke at tage den ud igen. Lige nu er det dog sart blå-lilla der dominerer. Min "Angelique" i spil med Hostablomsterne.

   Slet
 7. Man kan roligt sige at emballagen ikke helt lever op til det den lover, men de er altså meget smukke de mørke valmuer.
  Pøj-pøj med kaprifolien, skal vi ikke bare håbe på at den er så grokraftig at den sagtens kan klare et lille svampeangreb og en "studsning". Skøn og hyggelig terrasse i har :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Fru Friis; Ja, farven er en anden. Jeg kan nu godt lide begge farver, så jeg prøver at købe dem igen næste år. Jeg har læst mig til, at kaprifolien sagtens tåler at blive klippet ned, så jeg håber...
   Tak, vi er også glade for terasse-rummet. Nu venter vi bare på at det bliver vejr til at sidde derude om aftenen.... ;O)

   Slet
 8. Jubi, jeg kunne svare under hvert indlæg. Den slettede kun tre gange, mens jeg skrev. Mærkelige google/blogspot.. ;O)

  SvarSlet
 9. okay.....posen var måske nok lidt misvisende - men jeg syntes nu meget godt om de valmuer der kom ud af posen alligevel.

  Altid ærgeligt når der går svamp eller andet skidt i planterne......i år kan det i hvert fald ikke skyldes mangel på regn......måske nærmmere omvendt :0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 10. Smukke mørkerøde farver.
  Gode billeder.
  Tak for kigget.
  Ha´ en dejlig aften.

  SvarSlet