fredag den 3. december 2010

3. december

Børnene har bagt brunkager og pyntet dem med glasur og sukkerstads. Men jeg nåede ikke at få et billede, inden de blev taget med ind foran fjernsynet...... Meget hyggelig måde, at tilbringe en fredag på. Skal lige huske, at der ikke kunne blive noget af det med kagerne, hvis ikke der først blev ryddet op på værelserne. Mon ikke nisserne kan finde på at pynte der i nat så......?
Brunkager
(Ca. 40-50 mænd og koner eller 100 alm. brunkager).
Hviletid: natten over i køleskab
Bagetid: 180˚C i 8.10 min.
1½ tsk. potaske
½ dl vand
250 g smør
200 g sirup
200 g sukker
500 g hvedemel
1 brev brunkagekrydderi
pynt: dekorationsglasur og krymmel
·       opløs potaske i vandet
·       bring smør, sirup og sukker i kog i en gryde og rør den opløste potaske i
·       Køl af
·       Bland resten og rør i
·       ælt sammen og form to store kugler
·       På køl til næste dag
·       rul dejen ud i 3 mm tykkelse på mel-strøet bord.
·       udstik kager og læg dem på bageplade med bagepapir
·       bag dem v. 180˚C 8-10 min.(pas på de ikke bliver sorte i kanten)
·       Afkøl på rist
·       pynt med glasur og krymmel
Alm. brunkager: bland 50 g hakkede mandler og 100 g hakket sukat ell. appelsinskal. Tril dejen til pølser(4 cm i diameter) og lad den hvile natten over på køl. Skær i tynde skiver og bag 6-8 min.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar